Fakta om koret

Mosjøen Mannskor ble stiftet 10. Oktober 1913 og var da det tredje største mannskoret på Helgeland. Korets navn var "Mandskoret i Mosjøen" og besto da av 19 sangere.

De første årene samarbeidet koret med Sandnessjøen Mannskor. I mellomkrigstida hadde koret vekslende tilslutning, men den første sesongen etter okkupasjonen var det 62 sangere i koret. Koret hadde i sin tid "aftenunderholdning" og revyer som det gikk gjetord om. I 2003 feiret Mosjøen Mannskor 90 års jubileum med stor konsert og jubileumsfest.

I de senere årene har Mosjøen Mannskor opplevd en gradvis fornyelse. Vi har fått flere nye og "yngre" medlemmer, repertoaret er frisket opp og aktivitetsnivået har økt. I 2005 var koret på hurtigrutetur til Ålesund og våren 2007 ble det arrangert stor tur til Island med innlagt konsert i "Nordens Hus" og påfølgende fest sammen med
Karlakor Kopavogs . De siste fem årene har vi dessuten arrangert en stor høstkonsert med deltakelse fra flere kor og korps og med felles festmiddag om kvelden. Høsten 2009 var vi på tur igjen, denne gangen til Rotterdam og Amsterdam i Nederland. Fantastiske tilretteleggere og guider var Karen Molenaar og Bouke Strikwerda.

Året 2013 feiret Mosjøen Mannskor sitt 100-års jubileum. Jubileumskonsert med Menn i 100 i april, der vi samlet 96 mannskorsangere fra Nordland til 2 konserter. Høsten 2013 reiste vi til Malgrat de Mar og Barcelona. Fantastisk tur med konserter rundtomkring. Høydepunktet var konsert i Cathedral de Barcelona.
Koret har per i dag 37 aktive sangere og har også en egen sanggruppe med navn D. Monrads
som består av 12 sangere.